Gijs Levelt Spoken Quartet

In het voorjaar van 2021 ontstond het Gijs Levelt Spoken Quartet, in navolging van de release van zijn eerste soloalbum Spoken en naar aanleiding van een opname van de 2 Meter Sessies: the Ballroom (uitzending 1 september 2021). Naast Gijs Levelt bestaat het kwartet uit muzikale zielsverwanten Stefan Schmid – toetsen en samples (Zuco 103 en Caro Emerald), Mark Haanstra – basgitaar (Ellen ten Damme, Lazarus en Yuri Honing Wired Paradise) en Joost Lijbaart – drums (Yuri Honing Trio en Wired Paradise).

De muziek van het Gijs Levelt Spoken Quartet laveert op de grens van popmuziek, geïmproviseerde muziek, hedendaags gecomponeerde muziek en wereldmuziek. Centraal in de muziek van het Gijs Levelt Spoken Quartet staan de loops en geluidseffecten waarmee hij zijn trompetgeluid manipuleert. Geïnspireerd door de elektrische bands van Miles Davis, Massive Attack en Nils Petter Molvaer bevat de muziek tranceverwekkende grooves, duistere drones en avontuurlijke, sferische improvisaties. Flavors uit het Midden-Oosten en India contrasteren met breakbeats en James Brown, in een nachtelijke, soms welhaast spookachtige atmosfeer.

Eind september 2022 verschijnt het debuutalbum van het Gijs Levelt Spoken Quartet met nieuwe composities en arrangementen van stukken van zijn soloalbum. Het album wordt geproduceerd door Stefan Schmid en Gijs zelf, voorzien van prachtig artwork van Daniël Maarleveld. De release wordt gevierd met een tournee in het Nederlandse jazzcircuit.

Line - up

Persbericht

Booklet

Persfotos

Albums

No results found.

Luistervoorbeeld