Nieuw album ‘Bustle’ – Gijs Levelt Spoken Quartet komt eraan!
Op 23 september 2022 komt het nieuwe album Bustle …
Gijs Levelt Spoken Quartet
Met trots presenteer ik mijn nieuwe band, het Gijs…
Spoken nu uit!
Mijn solo album Spoken is nu uit! Ik ben er waanzi…

Docent

Muzikale verbeeldingskracht
Centrale doelen van mijn lessen zijn het vergroten en versterken van je muzikale verbeeldingskracht en het ontwikkelen van de technische vaardigheid om deze verbeeldingskracht in muziek om te kunnen zetten.

Trompettechniek
Van mijn leraar aan het conservatorium Charlie Green heb ik mijn voorliefde voor klassieke trompetmethodes overgehouden, van Arban en Schlössberg via Clarke naar Stamp, Caruso en Laurie Frink’s Flexus. Al deze methodes bevatten een schat aan oefeningen om te werken aan je klank, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, register, etc. Passend bij jouw niveau en behoefte stellen we persoonlijke doelen en kiezen de bijpassende oefeningen.

Stijl en praktijk
Vanuit mijn ruime ervaring kan ik je helpen met repertoirekeuze, interpretatie, frasering, versieringen en eventuele technische uitdagingen van verschillende muziekgenres. Ik zal je verder stimuleren om muziek van je (trompet)helden uit te zoeken en na te spelen: imitatie van je voorbeelden is een sterk middel om je klankvoorstelling en stijlkennis te vergroten. Ook deel ik graag mijn ervaring over praktische zaken die je als trompettist tegenkomt.

Improvisatie
Wat doe je als je improviseert en waaruit bestaat een improvisatie? Het proces van kan worden opgebroken in verschillende segmenten zoals pacing, time, ritmische frase, toonkeuze, gebruik van motieven, harmonie, dynamiek, register, spanningsopbouw, etc. Voor al deze elementen verzinnen we afzonderlijke oefeningen passend bij jouw niveau en behoefte. Stap voor stap krijg je zodoende meer bewustzijn, richting, zelfvertrouwen en vrijheid in je improvisaties.

Bandcoaching en sectierepetities
Zoek je als band of als blazerssectie nieuwe mogelijkheden tot ontwikkeling of verdieping dan kan je mij inhuren voor een of meerdere sessies waarin we werken aan samenspel, strak- en zuiverheid, projectie, repetitiewerkwijze, arrangement en spanningsboog. Ik reflecteer op wat ik hoor en zie en doe vanuit mijn ervaring handreikingen waarmee je zelf verder kunt werken.

Informatie

Wil je extra informatie over lessen, workshops of coaching stuur dan een bericht via onderstaand formulier.