Nieuw album ‘Bustle’ – Gijs Levelt Spoken Quartet komt eraan!
Op 23 september 2022 komt het nieuwe album Bustle …
Gijs Levelt Spoken Quartet
Met trots presenteer ik mijn nieuwe band, het Gijs…
Spoken nu uit!
Mijn solo album Spoken is nu uit! Ik ben er waanzi…

Bio & Contact

Gijs Levelt is trompettist, componist en docent. In zijn werk begeeft hij zich op de grensvlakken van wereldmuziek, geïmproviseerde muziek, hedendaags gecomponeerde muziek en popmuziek.

Als trompettist is hij met name bekend van zijn werk met de Amsterdam Klezmer Band, met wie hij sinds 1997 over de wereld tourt, 15 albums heeft uitgegeven en verschillende inernationale samenwerkingsprojecten is aangegaan. 

Daarnaast was hij oprichter en co-bandleider van verschillende cross-over bands en ensembles, waaronder STriCat, het Axyz Ensemble en Spinifex.

Als sideman en gastmuzikant speelde hij bij een groot aantal artiesten in verschillende genres, van het Willem Breuker Kollektief tot Chef’Special, in clubs, theaters en festivals over de hele wereld.

Samen met componist/dwarsfluitist Ned McGowan gaf Gijs jarenlang leiding aan het Karnatic Lab, een concertserie, een serie festivals, een platenlabel en een aantal ensembles. Deze organisatie, waarin vooruitstrevende musici uit verschillende genres samenwerkten of hun werk presenteerden, was van grote betekenis voor de Amsterdamse nieuwe muziekscene.

Gijs Levelt componeert muziek voor zijn eigen bands en in opdracht voor andere artiesten en theatervoorstellingen. Centraal in zijn componeer proces stelt hij de balans tussen het hoofd en het hart, en hij streeft er naar complexiteit toegankelijk te maken en ogenschijnlijke eenvoud verdieping te geven. Sinds enkele jaren onderzoekt Gijs in zijn composities het gebruik van effectpedalen en andere elektronische middelen in combinatie met akoestische instrumenten.

In zijn priv├ę-praktijk geeft Gijs trompet- en improvisatieles. Daarnaast geeft hij workshops en bandcoaching.

Voor hoge resolutie persfotos kunt u contact opnemen via gijslevelt@gmail.com

Contact

gijslevelt@gmail.com

Colofon

Website ontwerp: Janine Toussaint, Fine Architecture Questions

Fotografie website: Noud Verhave