The Herb Spectacles
The Herb Spectacles zijn samengekomen in het najaar van 1999, met drie leden van The Treble Spankers en eentje van De Amsterdam Klezmer Band. Na wat speurwerk werden uiteindelijk, met een advertentie in de Via-Via, een marimbaspeler en een percussionist gevonden.

Al na enkele weken kwamen de eerste showtjes in kroegen en cafe's, wat in 2000 uiteindelijk resulteerde in een optreden op het Lowlands festival. Daarna ging de bal rollen en hebben the "Specs" vele -en diverse- optredens afgewerkt, waaronder strandtenten, (film)festivals en shows in Duitsland.
In juni 2003 is het dan zover: de release van de in 2002/3 opgenomen debuut-CD " The Incredible World of The Herb Spectacles ", opgenomen met de huidige bezetting van twee overgebleven Spankers (Frank Sloos gaf de stokken door aan Philip ten Bosch), aangevuld met illustere gasten als gitaristen Don van Dongen ( Speed 78 ) en Roberto Telefono, en trompettist Manuel de los Campos.

De muziek van the Herb Spectacles bestaat uit een mix van Zuid-Amerikaanse tijuana- en mariachiklanken. In de jaren zestig werd deze muziek uiterst populair door toedoen van muzikanten als Chet Baker, die naast zijn jazz-werk ook veel mariachiplaten opnam, en natuurlijk Herb Alpert, die met zijn Tijuana Brass deze muziek in een klap wereldbekend maakte.

foto: Michel Linssen

De debuut-CD van The Herb Spectacles bevat veel eigen composities; geïnspireerd op de tijuana- en mariachi-sound proberen the Specs deze muziekstijl weer nieuw leven in te blazen.
"The Incredible World of The Herb Spectacles" is uitgekomen bij Excelsior Recordings.

The Herb Spectacles:
Gijs Levelt - trompet
Markward J. Smit - trompet
Marcel Kruup - gitaar, band concept
Maarten Heijblok - basgitaar
Vincent van Els - marimba
Philip ten Bosch - drums
Ron van der Flier - percussie
Theo van Kampen - percussie, mondharmonica, trompet

Bekijk voor meer informatie de homepage van:
The Herb Spectacles

Luister naar muziek van The Herb Spectacles met de:
Herbsplayer